DS Boekhoudingen

Boekhouding

Fiscaliteit

Startersbegeleiding

Eigen baas? Ja graag!

De meest voorkomende oorzaak van het mislukken van nieuwe projecten is een ontoereikende voorbereiding. Akkoord, maar hoe begin ik er dan aan?Alle begin is moeilijk...

Hier speelt advies en coaching een zeer belangrijke rol. Een gespecialiseerde accountant kan je hierbij stap voor stap begeleiden. Bijvoorbeeld door het opmaken van een ondernemingsplan met jouw visie, het uitvoeren van een haalbaarheidstudie en door het opstellen van een financieel plan.
Minder evident is de keuze tussen een éénmanszaak of een vennootschapsvorm, het inschatten van de toekomstige omzet en marge, de verplichte en optionele verzekeringen, eventuele subsidies of goedkopere leningen, enz. Ook hier kan een startersbegeleider je met raad en daad bijstaan.

Een gekwalificeerde boekhouder draagt ook zorg voor het praktische gedeelte van het opstarten. Denk hierbij aan het bekomen van een ondernemingsnummer, inschrijven bij de BTW, aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds, vervullen van bankformaliteiten, enz. De accountant zorgt voor een efficiënte afhandeling van al deze verplichtingen en formaliteiten. Op deze mannier heb jij de handen vrij om je volledig toe te leggen op het succesvol uitbouwen van je eigen zaak!

Boekhouding

Fiscaliteit

Wetgeving

Nuttige links

Valid XHTML 1.0 Valid CSS 2